Danielsson Flyreels

Danielsson flugfiskerullar benämns av vissa som bäst i världen. Sätter man kvaliteten i relation till priset så är jag utan tvekan benägen att hålla med om ett sådant påstående. Varumärket Danielsson Flyreels ägs av Danielsson Innovation AB. Danielssons flugfiskerullar tillverkas i Sverige.

En nackdel med Danielsson Flyreels, vilket för övrigt kan vara en fördel beroende på hur man ser på det, är att de har valt att hoppa över återförsäljare. De säljer sina produkter direkt till kund genom deras webbshop. På så sätt kan de undvika mellanhänder och erbjuda kunderna flugfiskerullar av mycket hög kvalitet utan att det syns allt för mycket på priset. Det ska sägas direkt att det är otroligt smidigt att beställa en flugfiskerulle genom deras webbshop, men många tycker om att känna på en rulle innan man köper den.

Danielssons flugrullar
Danielsson har tagit fram ett antal olika flugrullar som passar olika typer av flugfiske. I skrivande stund har de följande serier av flugfiskerullar:
Original-serien
– 2W
– DryFly
– Nymph
– Midge
– 3w

F3W-serien
– F3W 4seven
– F3Q 7ten
– F3W 2six

H5D-serien
– H5D 11fourteen
– H5D 9thirteen

Control-serien
– Control 11infinity
– Control 8 thirteen
– Control 7twelve

L5W-serien
– L5W 8twelve
– L5W 6nine
– L5W 4seven

Danielssons garantier

Danielssons har bra garantier till deras flugfiskerullar. Garantin omfattar både material- samt fabrikationsfel. Om man följer olika flugfiskeforum så slås man av hur få personer som klagar på fel på rullarna. Och om det nu mot förmodan skulle vara så att man får ett sämre exemplar så kan man vara trygg med en bra garanti och ett bra bemötande från Danielssons. De tillverkar alla delar själva och kan på så sätt serva flugrullen snabbt och enkelt. De har till och med kvar delar till rullar som tillverkades under början av 80-talet (och många forumskribenter är fortfarande otroligt nöjda med de första exemplaren av Danielssons rullar).

Danielssons flugfiskespön

Danielssons har även ett utbud av flugfiskespön i deras sortiment. Jag har tyvärr inte haft möjlighet att testa något av deras flugspön ännu, men om man ska lita på rapporterna på olika forum så är ägarna väldigt nöjda med Danielssons flugfiskespön. I skrivande stund kostar Danielssons flugspön 4750 – 4850 kronor i webbshoppen.