Guideline

Guideline har tagit fram fyra olika serier av flugrullar för att kunna erbjuda flugrullar till olika användningsområden och olika prisklasser.

Quadra finns i flera olika storlekar. Du hittar allt från #2-4 till #10-12. Det är en snygg rulle med en bra broms. Bromsen har hela 25 olika lägen och kan justeras enkelt genom bromsratten. Rullen har en ljudlös invevning, men en knarr när lina dras ut. Något som är positivt med Quadra är att det är enkelt att byta vevsida så rullen passar samtliga användare på så sätt.

Haze V2 är tillverkad i aluminium och finns i ett flertal olika storlekar, precis som Quadra. Den finns i klasserna #2-4, #4-6, #6-8, #7-9, #8-10 och #10-12. Guideline Haze V2 finns i både höger- och vänstervevad modell, men oavsett vilken modell du köper så kan du byta vevsida om du ändrar dig. Haze V2 finns att köpa från drygt 1600 kronor och uppåt.

Reelmaster LA är en lite billigare flugrulle som är gjuten. Guideline Reelmaster LA har ett vattentätt bromssystem och är i övrigt en stabil och prisvärd rulle. Den finns i klasserna #4-6, #6-8 och #9-11. Rullen finns i både höger- och vänstervevad modell. Reelmaster LA kostar ungefär 1000 kronor hos ett flertal återförsäljare.

Vosso är Guidelines nyaste serie av flugrullar. Vosso är en utmärkt rulle för det lite tyngre fisket. Rullen finns i storlekarna #7-9, #9-11 och #11-13. Vosso har ett vattentätt bromssystem som ska vara helt opåverkat av fukt, temperatur och smuts. Bromsen kan man enkelt finjustera och det finns ett brett justeringsintervall. Rullen är framtagen för fiske efter lax, havsöring, steelhead och andra tropiska arter. Undertecknad tycker dock att det är synd att rullen inte finns i klass #4-6. Guideline Vosso är en lite exklusivare rulle och kostar som regel någonstans mellan 4000 – 5000 kronor.

Guideline tillverkar även annan typ av utrustning för flugfiskare. De har till exempel ett stort utbud av populära flugfiskespön i olika prisklasser. De tillverkar även bra fluglinor. Deras 4Cast är en mycket omtyckt lina. Utöver flugfiskespön och fluglinor så tillverkar de till exempel även vadare och flytringar.