Loop

Varumärket Loop ägs av Loop Tackle Design AB och de har tillverkat flugfiskerullar i över 30 år. Loop är ett varumärke som är populärt bland flugfiskare över hela världen, men kanske främst i norden. Man får helt enkelt bra prylar till vettiga priser och sådant brukar vara uppskattat.

Loop Opti finns i flera olika storlekar. Creek-modellen är för det ultralätta fisket och rymmer en #3 + gott om backing. Megaloop passar utmärkt till det tyngre laxfisket och rymmer en #12-lina och gott om backing.

Loop Classic är en läcker flugrulle som har Loops vattentäta Power Matrix bromssystem. Observera dock att rullen i klass #4-6 har ett annat bromssystem. Loop Classic är en relativt dyr flugrulle, men om man tar hand om rullen så kan man förmodligen ha använda den så länge man klarar av att flugfiska. Priset i skrivande stund är ungefär 6000 kronor hos de flesta återförsäljarna.

Loop Xact är Loops budgetrulle. Det går att hitta rullen hos många återförsäljare för ca 800 – 900 kronor. Loop Xact finns i klasserna #2-6, #5-8 och #8-12. Trots att det är deras budgetrulle så är det en bra rulle som lämpar sig för flera typer av fiske, varav kanske framför allt det lite lättare fisket efter harr, röding, öring och regnbåge.

Loop Multi finns i klasserna #3-6, #6-9 och #9-12. Den här rullen kostar lite mer än 2000 kronor och hör till Loops mellansegment. Det är dock en prisvärd flugrulle som bland annat har en vattentät broms.

Loop Evotec G4 är en riktigt bra flugrulle. Även den här modellen har fått Loops Power Matrix bromssystem. Fördelarna med Loop Evotec G4, utöver att den har ett riktigt bra bromssystem, är att den har en skiftbar vev och att det är enkelt att byta spole. Rullen finns även i flera olika modeller så det går ofta balansera rullen riktigt bra med sitt spö. Om du till exempel är ute efter en rulle till ett #5 flugspö så kan du välja mellan modellerna FW#3-5, FW#4-6, FW#5-7 och LW#5-8.