Redington

Redington grundades redan 1992 och har sedan dess jobbat med att ta fram flugfiskeprylar som ska funka både för nybörjare och mer avancerade flugfiskare. Deras utbud består idag mestadels av lite billigare flugfiskerullar och flugfiskespön, men Redington ska inte misstas för ett budgetmärke med dålig kvalitet. Redingtons prylar är otroligt prisvärda. En stämpel på Redingtons kvalitet är även det faktum att företaget under 2003 blev uppköpta av Sage, som är kända för sin fina kvalitet.

Redington flugfiskerullar

Redington har tagit fram ett antal flugfiskerullar som ska passa ett varierat flugfiske. Du hittar billiga flugfiskerullar som passar lättare flugfiske, men även prisvärda flugfiskerullar till krävande laxfiske. Här nedanför hittar du kortfattad information om Redingtons nuvarande flugfiskerullar.

Redington Crosswater
Redington Crosswater är en billig large arbour flugfiskerulle tillverkad i komposit. Det här är en flugfiskerulle som passar bra till lättare flugfiske i klasser upp till #7-8. Drag disc-bromsen är, sett till prisklassen, bra, men för lite mer krävande fiske skulle jag rekommendera en annan flugfiskerulle. Redingtong Crosswater finns i storlekarna #4-6 och #7-9. #4-6-rullen rymmer 100 yards 20LB-backing, medan #7-9-rullen rymmer 175 yards 20LB-backing.

Redington Path
Redington Path är lite dyrare än crosswater-rullen då ramen är tillverkad i aluminium. Själva spolen är dock tillverkad i komposit för att rullen ska väga så lite som möjligt. Även denna rulle har en drag disc-broms som funkar bra och rullen finns i samma klasser som Redington Crosswater. Det är väldigt enkelt att byta spole på Redington Path, vilket är en fördel om man behöver ta med sig flera spolar ut till vattnet.

Redington Surge
Redington Surge är en flugfiskerulle tillverkad i aluminium med vissa detaljer i komposit. Redington Surge finns i klasserna #3-4 (75 yards 20LB-backing), #5-6(100 yards 20LB-backing), #7-9 (200 yards 20LB-backing) och #10-12 (250 yards 30LB-backing). Redington Surge har en bättre broms, vilket gör den lämplig för lite mer krävande flugfiske.

Redington Zero
Redington Zero är en snygg flugfiskerulle som är otroligt lätt och finns i klasserna #3-4 och #4-5.

Redington Behemoth
Redington Behemoth är ännu en snygg flugfiskerulle som finns i färgerna svart och gunmetal. Den har ett riktigt bra bromssystem, speciellt med tanke på priset. Redington Behemoth finns i storlekarna #5-6, #7-8, #9-10 och #11-12.

Redington Rise
Redington Rise är redingtons mest exklusiva flugfiskerulle. Den finns i klasserna #3-4, #5-6, #7-8 och #9-10. Rullen finns att köpa i färgerna Dark Charcoal, Glacial och Mantis.

Redington flugfiskeset

Redington har även tagit fram olika flugfiskeset som samtliga är prisvärda. I Sverige hittar man främst Crosswater, Path och Voyant för enhandsfisket samt Prospector och Dually för tvåhandsfisket. Min förhoppning är att kunna skriva lite mer om dessa flugfiskeset senare under året då jag i skrivande stund inte har haft möjlighet att testa samtliga set ännu.

Redington crosswater outfit
Detta set innehåller Redington Crosswater-rulle, ett Crosswater spö, en Rio Mainstream-lina och en spötub. Setet kostar ungefär 1000 kronor och till det priset är det svårt att hitta ett bättre flugfiskeset. Självaste Rio Mainstream-linan brukar kosta över 400-450 kronor. Det här är ett ypperligt flugfiskeset för nybörjaren, men den duger även till mer erfarna flugfiskare. Det är ett perfekt reservset.

Redington path outfit
Redington Path är lite dyrare än Redington Crosswater, men man får helt enkelt lite bättre prylar.

Redington voyant outfit
Redington Voyant Outfit är en personlig favorit som kostar ca 2000 kronor. Till det priset får man ett bra flugspö med en snabb aktion, en surge-rulle som är tillverkad i aluminium och den populära Rio Mainstream-linan.

• Redington minnow combo
• Redintong topo combo
• Redington Prospector combo (tvåhandsset)
• Redington Dually combo (tvåhandsset)

Redington form game rod är framtaget för att lära sig att flugfiska. Det är inget flugfiskeset som man tar med sig till sjön eller ån, utan det är något som man snarare använder på gräsmattan för att träna på kasttekniken. Det är ett kort spö och en kortare fluglina med tafs medföljer paketet. Längst ut på tafsen finns en garntuss. Detta set kostar vanligtvis mellan 400-500 kronor och kan vara värt att spendera om man behöver jobba med kasttekniken hemma på gräsmattan.

Redingtons överiga utbud

Redington tillverkar även vadare, kläder och en del övriga tillbehör till flugfiske.