Sameo

Sameo Sweden har tagit fram prisvärda flugfiskerullar som håller en bra kvalitet. Sameos rullar är gjorda av aluminium och har oftast haft drag disc-bromsar.

Sameo Seahawk

Under 2016 lanserade Sameo en ny flugfiskerulle som de kallar för Seahawk. Sameo Seahawk finns tillgängligt i klasserna #3-6 och #6-8 och kostar 599 kronor respektive 699 kronor. Det går att köpa till extraspolar för 269 kronor respektive 289 kronor. Sameo Seahawk i klass #3-6 väger 146 gram och har en ytterdiameter på 86 millimeter. Seahawk i klassen #6-8 är av förklarliga skäl större och har en ytterdiameter på 94 millimeter och väger 159 gram. Det är jämförelsevis väldigt lätta rullar. En Vision Koma i klass #7-8 väger som ett exempel 188 gram.

Sameo Seahawk är saltvattenbeständig och gjuten i aluminium. Det ska vara smidigt att byta vevhåll på rullen. Sameo Seahawk är svarteloxerad med en kopparfärgad centrumdel. I mitt tycke så är det en snygg rulle.

Jag har tyvärr inte haft möjlighet att testa Sameo Seahawk vid särskilt många tillfällen ännu, men av egen erfarenhet så vet jag att Sameo brukar ta fram bra prylar till vettiga priser. De första recensionerna har i alla fall varit positiva så jag skulle gissa på att det är en utmärkt rulle till åtminstone lättare fiske. Jag har själv köpt en Sameo Seahawk till mitt #4-spö och återkommer med en lite djupare recension när jag har hunnit testa rullen ännu mer.

Sameo Peregrine

Sameo Peregrine är en annan flugrulle som har tagits fram av Sameo Sweden. Det är en lite dyrare och exklusivare rulle än Sameo Seahawk. I skrivande stund hostar rullen i klass #4-6 1799 kronor, medan klass #7-9 kostar drygt 1899 kronor. Sameo Peregrine är CNC-svarvad i eloxerad aluminium och har ett vattentätt dragdisc bromssystem som är saltvattenbeständigt. Jag har endast haft möjlighet att testa rullen vid ett fisketillfälle, men det var helt klart en trevlig bekantskap. Frågan är dock om det inte finns bättre alternativ i den prisklass där Sameo Peregrine konkurrerar?